Prozářete podzimní sychravé poledne s naším sezónním receptem na krémové dýňové rizoto. Když už nevíte, kam s dýní, v kombinaci s rýží dostanete originální chuťovou i vzhledovou pochoutku a ricotta jí dodá italský šmrnc. Navrch ozdobte kadeřávkem a hoblinkami bílého čedaru. Už se vám sbíhají sliny?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Dýňové rizoto
70 min
55 min
Střední
6 porce
Recept
Výživové hodnoty
342 kcal
9g Bílkoviny
12g Tuky
50g Cukry
Suroviny
- 1× malá žlutá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g dlouhozrnné rýže natural (v suchém stavu)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička sušeného oregana
- 1.5 l zeleninového vývaru
- 140 g ricotty
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g očištěné neloupané dýně hokkaidó (nakrájet na kostičky)
- 1× malá žlutá cibule (nasekat najemno)
- 400 ml vody