Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové pyré s mrkví

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňové pyré s mrkví

50 min 40 min Snadné 4 porce

Podzimní a zimní šeď si zaslouží trochu barev a ty patří i na talíř. Vynechte protentokrát barevně nevýrazné brambory a jako přílohu si dejte dýňové pyré s mrkví. Je vydatné, je zdravé, zahřeje a vytvoří vám úsměv na tváři, protože na váš oběd bude radost se dívat. Příprava je snadná, rychlá a ta chuť...

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

211 kcal 5g Bílkoviny 8g Tuky 28g Cukry

Suroviny

brambor, mrkev, dyne-hokkaido, mleko, prepustene-maslo-ghee, sul, pepr

Instrukce

Brambory, mrkev a dýni zbavte slupky, očistěte a nakrájejte na menší kusy.

Dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte doměkka (cca 40 minut). Po uvaření sceďte.

Všechnu zeleninu rozmixujte s 4–6 lžícemi vlažného mléka (dle preferované konzistence) a máslem a dochuťte solí a pepřem.

Poznámky

Podávejte jako přílohu k masům.