Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové pyré

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňové pyré

55 min 45 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

370 kcal 17g Bílkoviny 2g Tuky 88g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni omyjte, rozpulte a zbavte semínek. Plech vystelte pečicím papírem a přemístěte na něj obě vydlabané poloviny dýně.

Plech s dýní vložte do předehřáté trouby a pečte doměkka 40–45 minut při 170–180 °C.

Upečené poloviny dýně nechte vychladnout na mřížce. Z vychladlých polovin dýně vydlabejte dužinu, přemístěte ji do mísy a rozmixujte tyčovým nebo stolním mixérem dohladka.

Dýňové pyré můžete použít ihned nebo skladovat v uzavíratelných sáčcích v mrazáku. V mrazáku vydrží dýňové pyré až 6 měsíců.

*Z uvedeného množství na 1 porci bude 900 g dýňového pyré.

Poznámky

Dýňové pyré má v kuchyni využití jak ve slaných, tak sladkých receptech. Zkuste část dýňového pyré přimíchat do těsta na bábovku, buchtu nebo podávat místo bramborové kaše.