Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové muffiny

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňové muffiny

77 min 32 min Snadné 12 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

148 kcal 4g Bílkoviny 5g Tuky 21g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, spaldova-mouka, mleko, maslo, rozinky, med, kyprici-prasek-do-peciva, pomeranc, skorice, muskatovy-orisek

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si formu na 12 muffinů a vyložte ji papírovými košíčky.

V menším hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Jakmile voda začne vřít, vložte do ní dýni, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 8–10 minut na středním plameni. Jakmile bude dýně uvařená, sceďte ji a nechte alespoň 15 minut vychladnout.

Po vychladnutí dýni přesuňte do větší mísy, přidejte mouku, mléko, máslo, rozinky, med, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, skořici a muškátový oříšek a vše důkladně promíchejte.

Vzniklou směsí plňte papírové košíčky zhruba do ¾ jejich objemu.

Jakmile budete mít košíčky naplněné, vložte formu do trouby a pečte 20–22 minut na 185–190 °C. Po upečení nechte muffiny alespoň 20 minut vychladnout na pokojovou teplotu a následně podávejte.