Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové mac 'n' cheese

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňové mac 'n' cheese

70 min 40 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

411 kcal 15g Bílkoviny 22g Tuky 39g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, olivovy-olej, cibule, voda, celozrnne-testoviny, smetanovy-syr, cedar, smetana, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si očistěte dýni a nakrájejte ji na kousky o velikosti 2 cm × 2 cm.

Do většího hrnce nalijte olivový olej a rozpalte jej na středním plameni. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a dýni a společně restujte 7–8 minut na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času zalijte dýni 750 ml vody, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 18 minut stále na středním stupni plamene.

Mezitím si přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny, ty uvařte dle instrukcí na obalu a po uvaření je sceďte.

Jakmile bude dýně měkká, sceďte ji přes jemné sítko a vraťte zpět do hrnce. K dýni přidejte smetanový sýr, čedar, smetanu, sůl a pepř a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladké pyré. Scezené těstoviny vsypte k dýňové směsi, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Pokrm podávejte s čerstvou rukolou. Do dýňové směsi přidejte chilli vločky.