Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové lívance s podmáslím

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňové lívance s podmáslím

22 min 2 min Střední 6 porce

Vsadíme se, že jste již určitě zkoušeli kromě dýňové polévky i dýňovou bábovku či chlebíček. Co takhle zkusit ještě dýňové lívance? Nádherně provoněné budou díky mleté skořici a zázvoru a podmáslí dodá zase vláčnou a nadýchanou strukturu. Už jste dostali chuť?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

248 kcal 6g Bílkoviny 8g Tuky 38g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, skorice, zazvor, sul, podmasli, kokosovy-olej, mleko, med, dynove-pyre

Instrukce

Do větší mísy prosyjte mouku s práškem do pečiva, přidejte skořici, zázvor, špetku soli a zamíchejte.

V jiné míse vyšlehejte podmáslí s olejem, mlékem a medem.

Obsah obou mís spojte, přidejte dýňové pyré, promíchejte a těsto dejte na 10 minut stranou.

Z těsta opékejte lívance na nepřilnavé pánvi nejlépe na sucho.

Poznámky

Lívance podávejte s oblíbeným sirupem, tvarohem a sezónním ovocem.