Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové lívance

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňové lívance

25 min 15 min Snadné 6 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

191 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 26g Cukry

Suroviny

vejce, med, kokosovy-olej, dynove-pyre, skorice, kyprici-prasek, mleko, bily-jogurt, spaldova-mouka

Instrukce

Vejce, med, kokosový olej a dýňové pyré smíchejte v míse na jednolitou hmotu a následně přidejte mléko a jogurt.

Do jiné mísy prosejte celozrnnou mouku se skořicí a práškem do pečiva.

Obě směsi spojte v hladké těsto a nejlépe tyčovým mixérem promixujte, aby v těstě nezůstaly žádné hrudky.

Nasucho si rozehřejte teflonovou pánev, z těsta tvořte placičky a opékejte je na pánvi bez oleje na mírném plameni cca 1,5 minuty z jedné a zhruba 1 minutu z druhé strany.

Poznámky

TIP: Dýňové lívance jsme podávali se švestkovým rozvarem, zakysanou smetanou a vlašskými ořechy. Na přípravu rozvaru budete potřebovat 500 g švestek, 2 lžíce kokosového cukru, ½ lžičky skořice a šťávu a kůru z 1 citronu. Očištěné švestky vypeckujte a rozmixujte dohladka. V hlubším hrnci švestky vařte za stálého míchání 20–25 minut, dokud nedosáhnete tuhé konzistence. Poté hrnec stáhněte ze zdroje tepla a do rozvaru přimíchejte skořici, kokosový cukr a citronovou šťávu a kůru.

*Pro přípravu dýňového pyré upečte nebo uvařte doměkka 1 očištěnou dýni hokkaido (případně oloupanou máslovou dýni) a následně ji rozmixujte na hladké pyré.