Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové gnocchi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňové gnocchi

33 min 3 min Střední 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

1535 kcal 61g Bílkoviny 29g Tuky 236g Cukry

Suroviny

dynove-pyre, vejce, spaldova-mouka, mleko, sul

Instrukce

Ve velké míse smíchejte dýňové pyré se žloutkem, špaldovou moukou, mlékem a solí. Směs míchejte, dokud nevznikne kompaktní nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí na okraje mísy, přisypte trochu mouky a hněťte o chvilku déle.

Vzniklé těsto rozdělte na 4 stejné části a z každé části vyválejte dlouhý váleček. Z válečků pak odkrajujte cca 1,5 cm dlouhé kusy. Každý váleček svrchu stlačte vidličkou a dejte stranou.

V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte připravené gnocchi a vařte při střední síle plamene, dokud gnocchi nevyplavou na povrch (potrvá to cca 3 minuty).

Uvařené gnocchi sceďte a podávejte.

*Z množství ingrediencí na 1 porci bude 450 g gnocchi.

**Recept na dýňové pyré najdete zde na webu.

Poznámky

Na výrobu gnocchi jsme místo vidličky použili tvarovací prkénko na máslo/gnocchi.