Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové bramboráčky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňové bramboráčky

45 min 35 min Snadné 10 kusů

Říkáte si, jak byste ty bramboráčky trochu vylepšili? Pak se vám bude hodit náš recept na bramboráky z máslové dýně. Postup je stejný jako u klasických bramboráků, ale navíc dostanou nejen ještě lepší chuť, ale i oku lahodící sluneční barvu. Jsou bezlaktózové a nemusíte se ani bát nasáklého oleje. Strčte je pěkně do trouby a uvidíte, že smažení v pánvi už odzvonilo.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

87 kcal 4g Bílkoviny 3g Tuky 12g Cukry

Suroviny

maslova-dyne, brambor, mrkev, vejce, cesnek, tymian, sul, pepr

Instrukce

Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Dýni s bramborami a mrkví si očistěte a nastrouhejte najemno.

K nastrouhané zelenině postupně přimíchejte vejce a utřené stroužky česneku.

Nakonec směs osolte, opepřete a přidejte tymián.

Ze směsi tvarujte placičky a pokládejte je na připravený plech.

Pečte 35 minut na 170–180 °C.

Poznámky

Bramboráčky budou chutnat skvěle se zakysanou smetanou.