Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová pomazánka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňová pomazánka

35 min 25 min Snadné 4 porce

Krčí se vám ve spíži poslední dýně a polévek jste se už přejedli? Namažte si ji na chleba. Teda, udělejte si podle našeho receptu skvělou dýňovou pomazánku. Není náročná na ingredience, místo smetanového sýra z obchodu ji promíchejte s domácí lučinou, a za zhruba půl hodinky můžete nosit na stůl. Takhle barevnou večeři jste už dlouho neměli.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

114 kcal 3g Bílkoviny 5g Tuky 16g Cukry

Suroviny

maslova-dyne, smetanovy-syr, tymian, sul, pepr

Instrukce

Nakrájenou dýni dejte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byla dýně ponořená, a osolte.

Hrnec přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na mírný stupeň a vařte cca 20–25 minut do změknutí dýně.

Po uvedené době slijte z hrnce vodu a uvařenou dýni přemístěte do mixéru. Přidejte smetanový sýr a vše rozmixujte dohladka.

Do vzniklé směsi přidejte sůl, pepř a tymián a ještě jednou promixujte.

Hotovou pomazánku podávejte s celozrnným pečivem.