Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová pomazánka
Přidat k uloženým

Dýňová pomazánka

35 min 25 min Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

114 kcal 3g bílkovin 5g tuků 16g sacharidů

Suroviny

maslova-dyne, smetanovy-syr, tymian, sul, pepr

Postup přípravy

Nakrájenou dýni dejte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byladýně ponořená, a osolte. Hrnec přiklopte pokličkou a přiveďte k varu; poté stáhněte plamen na mírný stupeň a vařte cca 20–25 minut do změknutí dýně.

Po uvedené době slijte z hrnce vodu, uvařenou dýni přemístěte do mixéru a rozmixujte dohladka. Nechte vychladnout. Do vychladlého pyré přidejte smetanový sýr, sušený tymián, sůl a pepř a vše ještě jednou promixujte.

Pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.