Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová polévka s pohankou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňová polévka s pohankou

50 min 30 min Snadné 4 porce

Jak si v zimě zlepšit náladu a získat víc energie? Obojí vám zaručeně přinese naše dýňová polévka s mrkví a pohankou. Zářivá barva polévky vás dostane z šedých chmur a pohanka doplní energetické zásoby. Není v ní ani kapka mléka či mléčných výrobků, a tak si na ní pochutnají i ti, co mají laktózovou intoleranci. Zjemnit ji můžete rostlinnou smetanou a opraženými dýňovými semínky nemusíte šetřit. K této polévce neodmyslitelně patří.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

184 kcal 6g Bílkoviny 13g Tuky 11g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, mrkev, dyne-hokkaido, pohanka, zeleninovy-vyvar, dynova-seminka, sul, pepr

Instrukce

V hrnci si rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Vložte do něj mrkev a restujte 2 minuty na středním plameni. Poté přidejte dýni a restujte dalších 10 minut.

K orestované mrkvi a dýni přidejte pohanku lámanku a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut na středním plameni.

Mezitím si na pánvi na středním plameni nasucho opražte dýňová semínka.

Hotovou polévku osolte, opepřete, posypte dýňovými semínky a podávejte.

Poznámky

Polévku můžete před podáváním posypat také čerstvou řeřichou.