Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová polévka s mrkví a zázvorem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňová polévka s mrkví a zázvorem

75 min 30 min Snadné 4 porce

Když jsou na podzim dýňové žně, nejde to bez dýňové polévky z dýně hokaido. Tento sezónní recept vás v sychravých dnech pořádně zahřeje a odežene pryč škodliviny v těle. Navíc vám nezbyde žádný odpad, protože dýně hokaido se v polévce celá rozvaří. Nadopujte se před zimou vitaminy a minerály.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

291 kcal 4g Bílkoviny 16g Tuky 28g Cukry

Suroviny

mrkev, maslova-dyne, voda, olivovy-olej, cesnek, zazvor, zeleninovy-vyvar, kokosove-mleko, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka.

Dýni očistěte, oloupejte,nakrájejte na kostky a ty rozdělte na 2 části (zhruba 500 g a 200 g).

Česnek nakrájejte na plátky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle.

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte všechnu mrkev a větší část nakrájené dýně (500 g) a opékejte 7 minut na středním plameni. Následně přidejte česnek se zázvorem a opékejte další 3 minuty. Zalijte vývarem a kokosovým mlékem, přiklopte pokličkou a vařte 15–20 minut do změknutí dýně.

Stranou si na 1 lžíci olivového oleje opečte zbylých 200 g dýně.

Dýni opékejte na středním ohřevu 3 minuty, pak ji zalijte 300 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut do změknutí.

Dýni uvařenou s kokosovým mlékem rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Dochuťte solí a pepřem, přimíchejte kostky uvařené dýně, kterou jste vařili stranou, posypejte nasekaným koriandrem a podávejte.

Poznámky

Polévku jsme podávali s opraženými kešu ořechy.