Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

51 min 31 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

313 kcal 15g Bílkoviny 11g Tuky 41g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, olivovy-olej, rajcata, dyne-hokkaido, cerna-cocka, zeleninovy-vyvar, cervena-paprika, kokosove-mleko, kari, kayensky-pepr, balkansky-syr, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte bílou cibuli a česnek a obojí nakrájejte najemno.

Poté si ve větším hrnci rozpalte 2 lžičky olivového oleje, přidejte nakrájenou bílou cibuli i česnek a vše opékejte 2 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přidejte rajčatový protlak a nakrájenou dýni a opékejte další 3–4 minuty; mezitím si pod studenou vodou properte čočku.

Po uvedené době do hrnce přidejte propranou čočku, zeleninový vývar, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 20–22 minut do změknutí dýně i čočky.

Mezitím si nakrájejte očištěnou červenou papriku na drobné kostičky o velikosti cca 0,5 cm, které přemístěte do misky a dejte zatím stranou (nejlépe do lednice).

Až v hrnci změkne dýně i čočka, přidejte do hrnce nakrájenou červenou papriku, kokosové mléko, kari koření a kajenský pepř, hrnec již nezakrývejte a jeho obsah nechte ještě 2–3 minuty provařit na mírném plameni.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a do každé porce rozdrobte balkánský sýr.

Nakonec každou porci polévky posypte 1 lžící nakrájené jarní cibulky a podávejte.