Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dýňová polévka

75 min 45 min Střední 4 porce

Když jsou na podzim dýňové žně, nejde to bez dýňové polévky z dýně hokaido. Tento sezónní recept vás v sychravých dnech pořádně zahřeje a odežene pryč škodliviny v těle. Navíc vám nezbyde žádný odpad, protože dýně hokaido se v polévce celá rozvaří. Nadopujte se před zimou vitaminy a minerály.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

170 kcal 4g Bílkoviny 10g Tuky 15g Cukry

Suroviny

cibule, prepustene-maslo-ghee, dyne-hokkaido, zeleninovy-vyvar, cesnek, muskatovy-orisek, sul, sojova-smetana

Instrukce

Ve středně velkém hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme cibulku nakrájenou na jemno a opékáme

Po cca 5 minutách přidáme na kostky nakrájenou a očištěnou dýni a prolisovaný stroužek česneku a opékáme dalších 5 minut.

Dýni zalijeme vývarem, hrnec přiklopíme a vaříme cca 30-35 minut.

Hrnec odstavíme, necháme vychladnout. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému.

Do polévky přidáme koření a zalijeme smetanou. Zamícháme a podáváme.