Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňová polévka

30 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

254 kcal 3g Bílkoviny 21g Tuky 16g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, kokosovy-olej, cibule, zazvor, zeleninovy-vyvar, kokosove-mleko, citron, sul, pepr

Instrukce

Připravte si větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte kokosový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte 2–3 minuty na středním plameni. Poté přidejte dýni a mletý zázvor a společně restujte další 2 minuty.

Následně vše zalijte vývarem a kokosovým mlékem a přidejte sůl a pepř.

Hrnec přiklopte pokličkou a polévku vařte na středním plameni 12–14 minut, dokud dýně nezměkne. Poté plamen vypněte a připravte si tyčový mixér. Do polévky přidejte kůru a šťávu z citronu a následně vše rozmixujte do hladkého krému.

Po rozmixování můžete podávat. Pokud chcete polévku skladovat, zamrazte ji v uzavíratelných plastových nádobách.

Poznámky

Před podáváním můžete polévku ozdobit lžící zakysané smetany anebo ji posypat praženými dýňovými semínky a čerstvou řeřichou.