Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová bábovka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňová bábovka

55 min 45 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

253 kcal 7g Bílkoviny 13g Tuky 25g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesne-vlocky, kyprici-prasek-do-peciva, jedla-soda, skorice, vejce, med, slunecnicovy-olej, dynove-pyre, citronova-stava, vlasske-orechy, maslo

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku (Ø 27 cm).

Do větší mísy dejte mouku, vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici. Zamíchejte a přidejte vejce, med, olej, dýňové pyré a citronovou šťávu. Metličkou vymíchejte dohladka, přidejte ořechy a zamíchejte.

Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou.

Do vysypané formy nalijte těsto a pečte 40–45 minut na 175–180 °C. Následně do bábovky píchněte špejlí a zkontrolujte, jestli je hotová – to poznáte tak, že špejle bude po vytažení čistá. Po vyjmutí z trouby počkejte 5 minut, následně bábovku vyklopte z formy a nechte vychladnout (1–2 hodiny).

* Pokud nemáte pyré, udělejte si domácí: na množství pyré do bábovky budete potřebovat 300 g syrové dýně hokkaidó (nakrájené na kostičky). Dýni dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte 8–10 minut na středním plameni, dokud dýně nepůjde propíchnout vidličkou. Poté dýni sceďte, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a hotové pyré nechte alespoň 30 minut vychladnout.