Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dušený losos se sójovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dušený losos se sójovou omáčkou

28 min 18 min Střední 3 porce

Pokud si pravidelně dopřejete rybu jako je losos, a to na jakýkoliv způsob, dodáte vašemu tělu cennou dávku vitamínů a zdraví prospěšných látek. Naše kuchařka Jíme zdravě do 30 minut ukrývá tento báječný recept na dušeného lososa se sójovou omáčkou. Už jste dostali chuť?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

197 kcal 3g Bílkoviny 10g Tuky 20g Cukry

Suroviny

cesnek, zazvor, chilli-papricka, med, stava-z-limetky, sojova-omacka, losos, jarni_cibulka

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si arch alobalu (30 × 50) cm.

Poté si připravte marinádu. Do větší mísy najemno nastrouhejte česnek a zázvor. Chilli papričku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy spolu se šťávou z limetky, medem a sójovou omáčkou. Vše důkladně promíchejte.

Jakmile máte marinádu hotovou, důkladně v ní obalte filety z lososa a poté nechte alespoň 5 minut marinovat v míse na pracovní ploše.

Nyní si připravte arch alobalu. Jarní cibulku omyjte, rozkrájejte na 3 díly a naskládejte ji na střed alobalu.

Na jarní cibulku položte vedle sebe filety z lososa a přilijte zbylou marinádu, která zůstala v míse. Vše zabalte do alobalu, vložte na plech nebo pekáč a pečte ve vyhřáté troubě 15–18 minut při 190–195 °C.

Hotové filety z lososa rozdělte do 3 talířů a ihned podávejte.

Poznámky

Servírování: Před podáváním lze lososa posypat sezamovými semínky a nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem.

TIP: Jako přílohu podávejte například vařené brambory nebo pečené batáty.