Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dušené slávky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dušené slávky

15 min 10 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

287 kcal 13g Bílkoviny 22g Tuky 9g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cesnek, cibule-salotka, rajcata, slavky, voda, citronova-stava, estragon, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

V hlubší pánvi rozehřejte cca 20 g přepuštěného másla. Do pánve prolisujte stroužek česneku, přidejte nahrubo nasekané šalotky a opékejte 2–3 minuty na mírném plameni.

Poté přidejte krájená rajčata a opékejte další 2 minuty.

Do pánve přidejte slávky a promíchejte. Přilijte 300 ml vody a nechte pod pokličkou dusit 4 minuty na mírném plameni.

Pánev odstavte a vmíchejte zbytek přepuštěného másla, citronovou šťávu, estragon a petrželovou nať. Vše promíchejte.

Dušené slávky dochuťte solí a pepřem a podávejte s celozrnným pečivem.

*Estragon neboli pelyněk kozalec je bylinka s mírně nahořklou pikantní chutí. Používá se například k dochucení polévek nebo masa.

Poznámky

Ke slávkám jsme podávali čerstvý kváskový chléb, můžete jej ale zaměnit i za celozrnné špagety.