Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dušené hovězí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dušené hovězí

126 min 96 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

398 kcal 32g Bílkoviny 12g Tuky 40g Cukry

Suroviny

mrkev, celer, cibule, hovezi, slunecnicovy-olej, rajcata, bobkovy-list, nove-koreni, zeleninovy-vyvar, brambor, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte a následně nakrájejte mrkev, celer a cibuli na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm. Hovězí maso očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na větší kostky o velikosti zhruba 4 cm × 4 cm.

Ve větším hrnci rozehřejte 3 lžíce slunečnicového oleje na středním plameni. Poté do hrnce vložte nakrájenou mrkev, celer a cibuli a vše opékejte dozlatova 7–8 minut na středním plameni.

Následně zvyšte plamen na silný stupeň, do hrnce přidejte hovězí maso a za občasného míchání ho společně se zeleninou opékejte 6–7 minut. Jakmile se maso zatáhne, přidejte do hrnce rajčatový protlak, mletou papriku, bobkové listy, nové koření, sůl a pepř a vše opékejte další 1 minutu na silném plameni.

Nyní do hrnce přilijte 1 l vývaru a krájená rajčata, hrnec přiklopte pokličkou, plamen ztlumte na mírný a směs nechte 40–50 minut dusit.

Mezitím si připravte brambory: Oloupejte je a nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm.

Po 40–50 minutách dušení hovězího zvyšte plamen na střední stupeň, sundejte pokličku, přidejte do hrnce nakrájené brambory a celou směs nechte vařit bez pokličky zhruba 25–30 minut, dokud brambory nezměknou.

Hotové dušené hovězí s bramborami rozdělte do 4 talířů a podávejte.