Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dresink z vinného octa a šalotky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dresink z vinného octa a šalotky

5 min 0 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

21 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 4g Cukry

Suroviny

trtinovy-cukr, voda, cibule-salotka, petrzelova_nat, sul, pepr, vinny-ocet

Instrukce

Nejprve si připravte mísu a metličku.

Do mísy vložte vinný ocet, cukr, vodu, sůl a pepř a vše míchejte metličkou, dokud se cukr zcela nerozpustí.

Nakonec do dresinku přidejte šalotku a petrželovou nať, promíchejte a můžete podávat.

Hotový dresink vydrží v uzavíratelné nádobě v lednici 5–6 dní.

Poznámky

Tento dresink lze použít do míchaných salátů. Výborně se hodí také jako doplněk ke grilovaným rybám nebo mořským plodům, kde zastává funkci lehké, rychlé omáčky.