Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí smetanový sýr ke svačině

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Domácí smetanový sýr ke svačině

485 min 0 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

354 kcal 10g Bílkoviny 30g Tuky 13g Cukry

Suroviny

bily-jogurt, smetana, sul

Instrukce

Připravte si 2 větší mísy, cedník a čistou plátěnou utěrku.

V první míse důkladně smíchejte bílý jogurt, smetanu ke šlehání a sůl.

Na druhou mísu položte cedník, vyložte ho utěrkou a následně do něj nalijte jogurtovou směs z první mísy.

Poté celou mísu s cedníkem přemístěte do lednice a zde nechte jogurtovou směs přes cedník vykapat alespoň 8 hodin.

Hotový sýr skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.

Poznámky

TIP: Smetanový sýr můžete ochutit nasekanou čerstvou pažitkou anebo směsí sladké a pálivé mleté papriky.