Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí smetanový sýr

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Domácí smetanový sýr

720 min 0 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

694 kcal 27g Bílkoviny 49g Tuky 36g Cukry

Suroviny

sojova-smetana, bily-jogurt, pazitka, pepr

Instrukce

Do větší mísy položte síto a vystelte ho čistou utěrkou.

Smíchejte jogurt se smetanou a vzniklou směsí naplňte síto.

Směs nechejte do druhého dne odležet při pokojové teplotě. Skrz síto odkape přebytečná voda a zbude čistý smetanový sýr (cca 450 g).

Hotový sýr opepřete dle chuti a podávejte s čerstvou pažitkou.

Poznámky

Smetanový sýr můžete použít i do kakaového dezertu a vajíčkové pomazánky (recepty najdete zde na webu). Výborný je také například s chlebem a plátky okurky.