Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí sekaná

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Domácí sekaná

68 min 53 min Snadné 6 porce

Sekaná je v našich domácnostech velmi oblíbená nejčastěji k rychlé večeři či obědu. Obsahově však nebývá úplně poctivá, a tak jsme si pro vás připravili recept, jak si udělat doma tu nejlahodnější, jakou jste kdy měli!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

339 kcal 33g Bílkoviny 21g Tuky 4g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, maslo, cibule, cesnek, kruti-maso, hovezi, majoranka, vejce, rajcata, voda, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).

V pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.

Jakmile je tuk rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a najemno nakrájený česnek. Opékejte na středním plameni 2–3 minuty za stálého míchání. Po opečení přesuňte česnek a cibuli do větší mísy.

Do mísy k cibuli s česnekem přidejte mleté krůtí maso, mleté hovězí maso, majoránku, vejce, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše míchejte tak dlouho, dokud se masová směs zcela nespojí, což zabere přibližně 10 minut.

Až masová směs dosáhne požadované konzistence, připravte si pekáč (25 cm × 30 cm) a naplňte jej 200 ml vody. Z masové směsi vypracujte ovál a vložte jej do pekáče.

Pekáč vložte do předehřáté trouby a sekanou pečte na 195–200 °C po dobu 45–50 minut.

Po upečení sekanou nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Sekanou podávejte s bramborovou kaší, s vařenými bramborami nebo s kvalitním kváskovým chlebem. Ke každé porci můžete přidat také nakrájenou kyselou okurku a najemno nasekanou nať jarní cibulky.