Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí paštika

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Domácí paštika

39 min 24 min Snadné 2 kusy

Máte rádi paštiku? Vyzkoušejte naší domácí, skvěle poslouží i jako dárek pro známé.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

1517 kcal 75g Bílkoviny 122g Tuky 29g Cukry

Suroviny

maslo, cibule-salotka, jablko, muskatovy-orisek, voda, kureci-maso, kokosove-mleko, kokosovy-olej, brusinky, sul

Instrukce

Ve větším rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla. Přidejte najemno nasekané šalotky a opékejte je na středním plameni 4 minuty.

Do rendlíku přidejte na kostičky nakrájené jablko, špetku soli a muškátový oříšek. Vše podlijte 100–150 ml vody a vařte dalších 5–6 minut na středním plameni, dokud jablko nezměkne.

Po této době přidejte očištěná kuřecí játra a opékejte za stálého míchání na středním plameni tak, aby játra zhnědla ze všech stran (cca 7 minut).

Přidejte kokosové mléko společně s kokosovým olejem a vařte dalších 5–6 minut. Poté rendlík odstavte, přiklopte a dejte stranou na 10 minut vychladnout.

Po vychladnutí přemístěte obsah rendlíku do mixéru, rozmixujte dohladka a přemístěte do dvou sklenic. Navrch dejte brusinkový džem a paštiku dejte vychladit do lednice (alespoň na 6 hodin).