Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí máslové sušenky v čokoládě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Domácí máslové sušenky v čokoládě

77 min 12 min Snadné 45 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

83 kcal 2g Bílkoviny 5g Tuky 8g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, maslo, vejce, med, horka_cokolada, kokosovy-olej

Instrukce

Do větší mísy prosejte 350 g špaldové mouky.

Poté si nakrájejte povolené máslo na kostky, přidejte ho do mísy společně s vejci a medem a vše důkladně zpracujte rukama (anebo rozmixujte v robotu s širokou nádobou a sekacím nástavcem). Z výsledného těsta vytvořte kuličku, tu zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 10 minut chladit v lednici.

Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C, nachystejte si větší plech, který vyložte pečicím papírem, a pracovní plochu si pomoučete 30 g špaldové mouky.

Vychlazené těsto vyndejte z lednice, přemístěte ho na pomouče-nou pracovní plochu a válečkem ho vyválejte na obdélníkový plát silný 3 mm. Následně si vezměte nůž a z vyváleného těsta vykrajujte malé obdélníčky o rozměrech cca 4 cm × 3 cm, které skládejte na vyložený plech (těsto by mělo vystačit na 40–45 obdélníčků).

Až spotřebujete všechno těsto, přemístěte plech do předehřáté trouby a pečte přesně 12 minut při 170 °C.

Během pečení si připravte mísu (či jinou nádobu) vhodnou do trouby, nalámejte do ní čokoládu, přidejte kokosový olej a promíchejte.

Na poslední 4 minuty pečení sušenek pak přidejte nádobu s čokoládou do trouby, aby se směs rozpustila.

Po uvedené době vyjměte plech se sušenkami i nádobu s čokoládou z trouby a každou jednotlivou sušenku namočte z jedné strany do rozpuštěné čokolády.

Až namočíte všechny sušenky, přemístěte je do lednice a zde je nechte chladit alespoň 20 minut.

Poznámky

*Uvedené množství čokolády je v receptu zapotřebí výhradně pro snadné namáčení sušenek – ze směsi čokolády a kokosového oleje na sušenkách celkem ulpí přibližně 135 g