Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí mandlové máslo - základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Domácí mandlové máslo - základní recept

77 min 12 min Snadné 10 porce

Oříškových másel všeho druhu jsou v dnešní době všude plné regály. Stejně jako u oblíbených čokoládových pomazánek se i zde dají najít přísady, které nemají ať už v pomazánce, tak v másle co dělat. Připravte si proto svoje domácí, pouze ze tří surovin.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

308 kcal 10g Bílkoviny 27g Tuky 4g Cukry

Suroviny

mandle, trtinovy-cukr, sul

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 190 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Na připravený plech rozložte mandle, plech vložte do předehřáté trouby a pečte 10–12 minut při 180–190 °C.

Upečené mandle vyjměte z trouby a nechte chladnout přibližně 30–35 minut.

Nachystejte si mixér, vložte do něj vychladlé mandle, přidejte k nim třtinový cukr a sůl a mixujte, dokud směs nezíská máslovou konzistenci. Mixér každé 2–3 minuty zastavte, abyste ho nepřehřáli. Mixování potrvá celkem asi 15–20 minut.

Hotové mandlové máslo skladujte v uzavíratelné sklenici v lednici, kde vydrží cca 1,5–2 měsíce.