Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí majonéza

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Domácí majonéza

20 min 0 min Snadné 4 porce

Máte rádi majonézu? Zkuste tuto domácí, ale varujeme vás! Jak jednou ochutnáte domácí, už nikdy nebudete chtít tu kupovanou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

461 kcal 4g Bílkoviny 49g Tuky 1g Cukry

Suroviny

vejce, horcice, citronova-stava, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Vejce a hořčici dejte do vysoké nádoby a pomocí tyčového mixéru je vyšlehejte. Tyčový mixér pomalu zvedejte ode dna nádoby nahoru.

Do směsi pomalu zašlehejte citronovou šťávu, sůl a pepř.

Za stálého šlehání přidávejte po malých lžičkách olej. Jakmile směs začne houstnout, můžete olej přilévat tenkým pramínkem.

Podle chuti osolte a opepřete.

Skladujte v lednici nejdéle 4 až 5 dní.

Poznámky

Aby se majonéza nesrazila, suroviny by měly mít pokojovou teplotu.