Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí kečup

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Domácí kečup

60 min 40 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

120 kcal 6g Bílkoviny 2g Tuky 25g Cukry

Suroviny

rajcata, cibule, vinny-ocet, stevie, cesnek, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Rajčata a cibule očistěte a nakrájejte na měsíčky, přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut při 170–180 °C.

Po upečení nechte rajčata s cibulí trochu vychladnout a poté je rozmixujte dohladka společně s vinným octem, ½ lžičky soli, stévií a česnekem.

Vzniklou směs propasírujte přes jemné síto, abyste se zbavili zbytků slupek. Hotový kečup přelijte do 2 sklenic, nechte zcela vychladnout a skladujte v lednici, kde vydrží cca 3–4 týdny.

Poznámky

TIP: Pokud budete kečup podávat ke grilování, zkuste ho přiostřit nějakou pálivější papričkou nebo sušenými chilli semínky.

*Stévie se vyznačuje specifickou, lehce nahořklou chutí. Pokud na ni nejste zvyklí, můžete si kečup podle chuti dosladit jiným sladidlem –například medem nebo rýžovým sirupem.