Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

74 min 4 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

120 kcal 2g Bílkoviny 9g Tuky 8g Cukry

Suroviny

horka_cokolada, susene-merunky, arasidy, rozinky

Instrukce

Nejprve předehřejte troubu na 120 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.

Na připravený plech položte obě tabulky čokolády a dejte je péct na 2–4 minuty při 110–120 °C, aby se rozpustily (nemusí se rozpustit zcela – stačí jen tolik, aby do nich šel zabořit prst). Mezitím si nakrájejte meruňky na malé kousky.

Až se čokoláda rozpustí, vyndejte ji z trouby a posypte arašídy, nakrájenými meruňkami a rozinkami. Takto připravenou čokoládu nechte ztuhnout na pracovní ploše (do lednice ji ztuhnout nedávejte – jinak se oddělí tuk od kakaa, čoko‐ láda změní barvu a nebude tak dobře chutnat). Tuhnutí potrvá přibližně 30–60 minut podle teploty v domě.

Hotovou čokoládu skladujte v uzavíratelné nádobě na suchém místě a spotřebujte do 1–2 týdnů.

Poznámky

Do čokolády můžete přidat i jiné ovoce a oříšky.