Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí celozrnný pita chléb

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Domácí celozrnný pita chléb

50 min 10 min Snadné 6 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

273 kcal 11g Bílkoviny 3g Tuky 45g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, susene-drozdi, trtinovy-cukr, voda, repkovy-olej, sul

Instrukce

Připravte si větší mísu, smíchejte v ní 420 g špaldové mouky, sušené droždí, třtinový cukr, 1 lžičku soli, 250 ml vody a 1 lžíci oleje a vypracujte hladké těsto. Poté mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte 30 minut kynout.

Po uvedené době dejte předehřívat troubu na 230 °C, vyložte si pečicím papírem plech a pracovní plochu pomoučete 40 g špaldové mouky.

Vykynuté těsto rozdělte na 6 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte kuličku. Poté si vezměte váleček a z připravených kuliček vyválejte na pomoučené ploše větší placky silné cca 1–2 cm, které pokládejte na vyložený plech (nám se na plech vešly 3 placky najednou).

Až spotřebujete všechno těsto, placky postupně upečte v troubě – každou várku pečte 4–5 minut při 220–230 °C. Ihned po upečení placky zabalte do utěrky a nechte je alespoň 15 minut odležet.

Po odležení můžete placky rovnou podávat. Pokud je nesníte všechny hned, můžete je skladovat v plastovém sáčku.