Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí celozrnná pizza

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Domácí celozrnná pizza

85 min 25 min Střední 4 porce

Nejlepší celozrnná pizza je domácí celozrnná pizza. Vyzkoušejte náš recept a uvidíte, že do pizzerie začnete chodit už jen na špagety nebo lasagne. Hrajte si s ingrediencemi a upečte si vegetariánskou i masovou variantu. Buon appetito.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

223 kcal 11g Bílkoviny 7g Tuky 29g Cukry

Suroviny

zitna-mouka, olivovy-olej, susene-drozdi, mleko, sul, oregano, trtinovy-cukr, rajcata, cesnek, tymian, mozzarella

Instrukce

V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout.

V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli.

Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Na těsto rozetřeme směs z rajčat, česneku a koření.

Navrch poklademe čerstvá rajčata a mozzarellu. Obojí nakrájené na plátky.

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 25 minut.

Tip: Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience - např. špenát, kuřecí maso, šunku, zeleninu ap.