Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí arašídové máslo

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Domácí arašídové máslo

5 min 0 min Snadné 1 kus

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

2597 kcal 101g Bílkoviny 205g Tuky 87g Cukry

Suroviny

arasidy, med, kokosovy-olej, sul

Instrukce

Arašídy přemístěte do výkonného mixéru. Nejprve mixujte na plný výkon po dobu 20 vteřin, abyste mixér nepřetěžovali.

Arašídy mixujte až do chvíle, než se z nich vytvoří „pudr“. Pokud část arašídů zůstává přichycená na mixéru, shrňte je špachtlí dolů, aby se rozmixovaly všechny.

Poté do mixéru přidejte 1 lžíci medu s olejem a špetkou soli a vše znovu mixujte na plný výkon po dobu cca 1 minuty.

Máslo ochutnejte a podle chuti můžete přidat více medu nebo soli. Pro tekutější konzistenci můžete přidat i více kokosového oleje.

Nakonec směs mixujte na plný výkon 30 vteřin, aby se vše spojilo.

Hotové arašídové máslo přemístěte do uzavíratelné skleněné nádoby a skladujte nejlépe v lednici.

*Arašídové máslo nejlépe chutná na banánovém chlebu. Recept na banana bread naleznete zde na webu.

Poznámky

Pro přípravu crunchy arašídového másla nechte stranou část arašídů (cca 100 g), rozmixujte je nahrubo a přimíchejte k hotovému arašídovému máslu.