Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dip z pečeného lilku

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dip z pečeného lilku

40 min 35 min Snadné 2 porce

Blízkovýchodní pochoutka, která si zaručeně získá i vás. Zkuste tuto zdravou pomazánku s pita chlebem nebo jednoduše jako dip s vašimi oblíbenými krekry.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

223 kcal 7g Bílkoviny 14g Tuky 17g Cukry

Suroviny

lilek, olivovy-olej, tahini, citron, cesnek, pepr, sul

Instrukce

Předehřejte troubu na 200° C.

Lilky omyjte a propíchejte slupku vidličkou po celé jejich ploše.

Takto vcelku je dejte péct do trouby na 25-35 minut, dokud jejich povrch nebude vypadat scvrkle.

Vyndejte z trouby, nechte chvilku vychladnout a každý lilek podélně rozpůlte.

Z lilku vydlabejte upečenou dužinu. Přesuňte do mixéru a rozmixujte společně se lžící olivového oleje, sezamovou pastou, citronovou šťávou a stroužkem česneku.

Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.

Před servírováním můžete ozdobit semínky granátového jablka a čerstvým koriandrem.

Dip podávejte například ke grilovanému masu či chlebovým plackám.