Dhal patří dnes již k velmi oblíbeným pokrmům, který potěší všechny, kdo mají rádi pestrý a barevný talíř. Dá se připravit s čočkou anebo také s tofu a hrachem. Druhou variantu jsme pro vás připravili do receptu níže. Ochutnejte sami.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Dhal s tofu
65 min
45 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
497 kcal
22g Bílkoviny
26g Tuky
39g Cukry
Suroviny
- 250 g žlutého hrachu
- 50 g bílé cibule
- 300 g syrového květáku
- 200 g tofu
- 400 ml kokosového mléka z plechovky
- 50 g čerstvého listového špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 5 g chilli
- 3 g koriandru
- 1 lžíce kari koření
- sůl
- pepř