Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dhal s tofu

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Dhal s tofu

65 min 45 min Střední 4 porce

Dhal patří dnes již k velmi oblíbeným pokrmům, který potěší všechny, kdo mají rádi pestrý a barevný talíř. Dá se připravit s čočkou anebo také s tofu a hrachem. Druhou variantu jsme pro vás připravili do receptu níže. Ochutnejte sami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

497 kcal 22g Bílkoviny 26g Tuky 39g Cukry

Suroviny

zluty-hrach, cibule, kvetak, tofu, kokosove-mleko, spenat, olivovy-olej, chilli, koriandr, kari, sul, pepr

Instrukce

Žlutý hrách půlený propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (30 minut).

Cibuli si nasekejte nadrobno a květák si nakrájejte na kostičky.

V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a smažte na něm cibuli zhruba 1 minutu.

Zaprašte lžící kari, zamíchejte a opékejte 1–2 minuty.

Do hrnce přidejte nakrájený květák a tofu a zprudka vše opražte (stačí 2 minuty).

Poté směs zalijte kokosovým mlékem, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte zhruba 5–10 minut do změknutí květáku.

Hrnec stáhněte z plotny a promíchejte do něj uvařený hrách společně s propraným špenátem.

Směs dochuťte solí a pepřem a posypte najemno nakrájeným chilli a koriandrem.