Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dezert do skleničky s malinami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dezert do skleničky s malinami

16 min 6 min Snadné 4 kusy

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

519 kcal 16g Bílkoviny 17g Tuky 47g Cukry

Suroviny

trtinovy-cukr, voda, kukuricny-skrob, ovesne-vlocky, mandle, kokosovy-olej, tvaroh, maliny

Instrukce

Do menšího hrnce vložte maliny, 50 g třtinového cukru a 50 ml vody a na středním plameni přiveďte směs k varu.

Jakmile jsou maliny rozpuštěné, což potrvá zhruba 3–4 minuty, v misce smíchejte zbylých 50 ml vody a lžíci kukuřičného škrobu.

Škrob s vodou přilijte do hnrce s vroucí malinovou směsí a za stálého míchání vařte 1–2 minuty na středním plameni. Až směs lehce zhoustne, plamen vypněte a hrnec odstavte.

Do mixéru vložte ovesné vločky, mandle, zbylý třtinový cukr a kokosový olej a vše alespoň 1 minutu mixujte.

Následně ve větší míse vyšlehejte tvaroh.

Nakonec si připravte 4 skleničky o obsahu cca 2 dcl a začněte je plnit připravenými komponenty. Na dno každé skleničkynavrstvěte vždy 2–3 lžíce rozmixovaných vloček, následně 2–3 lžíce vyšlehaného tvarohu a nakonec malinovou směs. Každou skleničku naplňte cca do ¾.

Hotový dezert podávejte ihned nebo ho před podáváním nechte 30–40 minut vychladit v lednici.

Poznámky

Před podáváním dezert ozdobte čerstvými nebo sušenými malinami. Dezert skladujte v lednici, kde vydrží 1–2 dny. Maliny můžete nahradit i jiným ovocem, jako například třešněmi, lesním ovocem, rybízem nebo borůvkami. Stejně tak můžete ovocnou směs ochutit například vanilkovým extraktem

nebo mletou skořicí.