Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Datlový pudink

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Datlový pudink

55 min 30 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

270 kcal 8g Bílkoviny 11g Tuky 34g Cukry

Suroviny

datle, cerny-sypany-caj, vejce, mandlova-mouka, spaldova-mouka, maslo, vanilkovy-extrakt, jedla-soda, kyprici-prasek-do-peciva, med, sul

Instrukce

Nejprve si alespoň na 2 hodiny namočte sušené datle do 300 ml černého čaje.

Po uplynutí času datle z čaje vyjměte, vložte do větší mísy a pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého pyré. Poté si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech na muffiny vyložte papírovými košíčky.

K rozmixovaným datlím následně přidejte vejce, mandlovou a špaldovou mouku, změklé máslo, vanilkový extrakt, jedlou sodu, prášek do pečiva a med a vše pečlivě promíchejte. Vzniklou směs naneste do připravených papírových košíčků zhruba do ¾ jejich objemu.

Plech s naplněnými košíčky vložte do trouby předehřáté na 180–185 °C a pečte po dobu 25–30 minut. Před vyndáním z trouby zkontrolujte propečenost pudinků špejlí. Tu zapíchněte do těsta a vytáhněte ji. Pokud zůstane povrch špejle suchý a těsto se na ni nepřilepí, jsou pudinky hotové. Pokud na špejli zůstanou kousky nedopečeného těsta, vraťte pudinky zpět do trouby na dalších 5–7 minut.

Upečené datlové pudinky vyndejte z plechu, nechte alespoň 15 minut vychladnout a následně podávejte.

Poznámky

Hotový datlový pudink podávejte nejlépe s jogurtem ochuceným vanilkou nebo s drobným bobulovým ovocem jakou jsou maliny, rybíz nebo ostružiny.