Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Datlové muffiny

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Datlové muffiny

55 min 25 min Snadné 12 kusů

Rádi sáhnete po datlích jako po svačince, která dodá rychlý a zdravý zdroj energie? Pak určitě vyzkoušejte recept na datlové muffiny, kde tato jedinečná ingredience hraje prim. Muffiny si navíc mohou dopřát jak bezlepkáři, tak strávníci s laktózovou intolerancí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

197 kcal 3g Bílkoviny 8g Tuky 27g Cukry

Suroviny

datle, kyprici-prasek-do-peciva, kokosovy-olej, vejce, med, sojove-mleko, ryzova-mouka

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech na 12 muffinů, do kterého poté nalijete těsto, a vyložte jej papírovými košíčky.

Datle sceďte a rozmixujte společně s kokosovým olejem, medem a sójovým mlékem.

Do směsi přidejte vejce, mouku a prášek do pečiva a mixujte, dokud nevytvoříte hladké těsto (pokud je těsto příliš husté, přidejte vodu).

Hotové těsto nalijte do košíčků a pečte cca 20–25 minut při 170–180 °C.

Poznámky

Muffiny můžete podávat polité datlovým sirupem.