Voňavým perníkem potěšíte strávníky všech generací. Důležité pro takový poctivý perník je samozřejmě pěkná dávka perníkového koření, ale také jeho šťavnatá konzistence. Zaručeným pomocníkem je v tomto ohledu cuketa, zelenina, která si v kuchyni vždy najde své čestné místo.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Cuketový perník
60 min
40 min
Střední
25 porce
Recept
Výživové hodnoty
110 kcal
3g Bílkoviny
5g Tuky
13g Cukry
Suroviny
- 350 g cukety
- 350 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžíce holandského kakaa (lze nahradit karobem)
- 1 lžíce perníkového koření
- 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 lžičky jedlé sody
- 40 g kokosového oleje (rozpustit)
- 3× vejce
- 300 ml polotučného mléka
- 1 lžička tekuté stévie (lze nahradit medem či jiným sladidlem)
- 100 g kvalitní hořké čokolády (na polití)
- 1 špetka soli