Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketový perník s medem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cuketový perník s medem

23 min 13 min Snadné 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

139 kcal 5g Bílkoviny 5g Tuky 18g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, cuketa, vejce, mleko, kokosovy-olej, med, holandske-kakao, kyprici-prasek

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si pečicí formu (cca 20 cm × 30 cm), kterou vyložte pečicím papírem.

Nachystejte si větší mísu a prosejte do ní špaldovou mouku.

Následně do mísy přidejte nastrouhanou cuketu, vejce, polotučné mléko, rozpuštěný kokosový olej, med, kakao a kypřicí prášek, vše důkladně promíchejte vařečkou a vypracujte kompaktní polotekuté těsto.

Těsto přelijte do vyložené formy, poté formu přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.

Upečený perník nechte nejprve vychladnout a následně ho nakrájejte na 12 kousků (1 kousek perníku bude vážit přibližně 60 g).

Perník skladujte v suchu a chladu (můžete ho uchovávat i v lednici) a spotřebujte do 4 dnů.