Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketový nákyp

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cuketový nákyp

60 min 45 min Snadné 5 porce

Nákyp většina z nás zná jen v jeho sladké rýžové podobě, a to ne zrovna v tom nejlepším světle. Co takhle zkusit verzi naslano? Pojďte s námi ochutnat a zařadit tento recept na výborný cuketový nákyp do vašich oblíbených. Věříme, že tam právem patří.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

272 kcal 17g Bílkoviny 13g Tuky 20g Cukry

Suroviny

cuketa, kvasova-bageta-celozrnna, vejce, mleko, kyprici-prasek-do-peciva, muskatovy-orisek, olivovy-olej, tvrdy-syr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si libovolnou zapékací nádobu o minimální velikosti 25 cm × 35 cm.

Cuketu omyjte, nastrouhejte nahrubo, osolte, vložte do jemného sítka a nechte okapat (cca 10 minut). Cuketu v sítku průběžně lehce zmáčkněte dlaní, aby se lépe zbavila vody.

Mezitím si nakrájejte celozrnnou bagetu na malé kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a vložte ji do větší mísy. K nakrájené bagetě přidejte 3 vejce, mléko, okapanou cuketu, kypříci prášek do pečiva, mletý muškátový oříšek, olivový olej, strouhaný ementál, sůl a pepř a vše promíchejte.

Hotovou směs přemístěte do připravené zapékací nádoby, lehce stlačte a vložte do trouby předehřáté na 195–200 °C a pečte 40–45 minut.

Po upečení cuketový nákyp nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Nákyp podávejte jako přílohu nebo společně se zeleninovým salátem jako lehký letní oběd.