Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketový nákyp

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cuketový nákyp

65 min 35 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

197 kcal 16g Bílkoviny 8g Tuky 14g Cukry

Suroviny

cuketa, kureci-maso, tvrdy-syr, spaldova-mouka, vejce, sul, pepr

Instrukce

Nejprve omyjte cuketu, najemno ji nastrouhejte do misky, osolte a dejte na 8–10 minut stranou, aby pustila přebytečnou vodu.

Mezitím si dejte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si zapékací formu (20 cm × 15 cm), kterou vyložte pečicím papírem.

Šunku nakrájejte na tenké proužky, eidam nastrouhejte nahrubo a obě ingredience vložte do větší mísy, kde je smíchejte se špaldovou moukou, 5 vejci, solí, pepřem a cuketou zbavenou vody. Vzniklou směs nalijte do připravené formy a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.

Hotový cuketový nákyp nechte po upečení vychladnout a poté podávejte.

Poznámky

Nákyp podávejte například s bylinkovým dipem.