Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketovoořechový chléb

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cuketovoořechový chléb

70 min 60 min Střední 20 porce

S recepty na různé verze chlebů, ať už slaných nebo sladkých se poslední dobou roztrhl pytel. Člověk alespoň nachytá trošku inspirace, jak obzvláštnit přípravu tohoto oblíbeného pečiva. Jsme tu pro vás s dalším nápadem na cuketovoořechovou verzi. Jdete do toho?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

223 kcal 6g Bílkoviny 12g Tuky 20g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, pohankova-mouka, skorice, vlasske-orechy, lnene-seminko, jedla-soda, kyprici-prasek-do-peciva, pernikove-koreni, vejce, med, cuketa, mandlove-mleko, vanilkovy-extrakt, kokosovy-olej, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C, připravte si formu na chléb (cca 8 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Ve větší míse promíchejte obě mouky, skořici, ořechy, lněné semínko, sůl, sodu, prášek do pečiva a perníkové koření.

V druhé, vyšší nádobě vyšlehejte vejce s medem, přidejte nastrouhanou cuketu (pokud je v ní moc vody, nechte ji odkapat), mandlové mléko, vanilkový extrakt a kokosový olej.

Obsah obou mís spojte a vařečkou nebo rukou vypracujte hustší těsto.

Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte 50–60 minut při 180–190 °C.

Po 50 minutách vyzkoušejte špejlí, jestli je chlebíček hotový (po vytažení by špejle měla být suchá). Pokud není, pečte dalších cca 10 minut.

Chléb nechte vychladnout ve formě na mřížce (cca 30 minut). Poté jej z formy vyjměte a nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1,5 cm – vyjde jich přibližně 20.