Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketové zelí

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cuketové zelí

25 min 10 min Snadné 6 porce

Napadlo by vás někdy z cukety kromě špaget vyzkoušet připravit třeba i zelí? Je to opravdu snadné, a navíc naprosto lahodné! Bude se vám hodit buď jako příloha k masu anebo si ho můžete vychutnat i samotné.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

115 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 18g Cukry

Suroviny

cuketa, cibule, slunecnicovy-olej, trtinovy-cukr, kmin, bramborovy_skrob, voda, ocet, sul, pepr

Instrukce

Nejprve cukety nastrouhejte* nahrubo, osolte a nechte v sítku odkapat. Mezitím nakrájejte cibule na tenčí plátky.

Na mírném plameni rozpalte pánev, nalijte do ní olej a zkaramelizujte na něm cibuli s 3 lžícemi cukru (5–8 minut).

Z cukety vymačkejte přebytečnou vodu a společně s kmínem přidejte k cibuli. Plamen zvyšte na střední stupeň a cuketu orestujte (cca 3 minuty).

Mezitím smíchejte škrob se 100 ml vody a 3 lžícemi octa. Cuketu zalijte, směs provařte další 2–3 minuty a dochuťte solí a dle potřeby zbylým octem a cukrem.

* Pokud jsou cukety velké a už mají větší semena, před strouháním je vydlabejte.

Poznámky

Podávejte s kuřecími stehny a bramborem.