Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketové lasagne

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cuketové lasagne

85 min 60 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

455 kcal 36g Bílkoviny 34g Tuky 11g Cukry

Suroviny

cuketa, olivovy-olej, cibule, hovezi, rajcata, tymian, oregano, ricotta, vejce, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Cibuli si nasekejte najemno.

Cukety omyjte a pomocí mandolíny je nakrájejte na podélné plátky silné zhruba 3 mm. Plátky posolte a dejte na chvíli stranou, aby pustily přebytečnou vodu, a následně je osušte papírovou utěrkou.

V hluboké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte na středním plameni 1 minutu.

Poté přidejte mleté maso a za občasného míchání opékejte 15 minut.

Opečené maso osolte a opepřete, přidejte tymián, oregano a rajčatový protlak a směs zamíchejte. Nakonec přidejte krájená rajčata, znovu zamíchejte a nechte vařit 10 minut na středním plameni.

Mezitím si připravte ricottovou náplň: ricottu smíchejte se žloutky,100 g parmazánu, špetkou soli a špetkou pepře.

Až se dovaří masová omáčka v pánvi, odstavte ji z varné plochy a připravte si zapékací mísu (20 cm × 30 cm). Na dno mísy vyskládejte zhruba ¼ cuketových plátků, na které naneste vrstvu ricottové náplně a následně vrstvu masové omáčky. Tento postup ještě 1–2× zopakujte. Jako poslední

vrstvu použijte zbývající plátky cukety a potřete je 1 lžící olivového oleje.

Zapékací mísu přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby. Pečte 25–30 minut při 170–180 °C. Po této době lasagne odkryjte, posypte zbylými 50 g parmazánu a nechte ještě 5–7 minut dopékat při stejné teplotě.