Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketové karbanátky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cuketové karbanátky

55 min 40 min Snadné 4 porce

Karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů, od kapustových přes luštěninové. Tentokrát pro vás máme recept na cuketové, které se chutí i nutričními hodnotami mohou směle zařadit vedle svých příbuzných verzí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

357 kcal 19g Bílkoviny 19g Tuky 28g Cukry

Suroviny

brambor, cuketa, tvrdy-syr, feta-syr, tymian, vejce, olivovy-olej, kukuricna-mouka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Do větší mísy nahrubo nastrouhejte oloupané brambory a cuketu. Zeleninu osolte a poté důkladně vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody.

Vymačkanou zeleninu vraťte zpět do mísy. K zelenině následně najemno nastrouhejte eidam a rozdrobte feta sýr. Přidejte sušený tymián, 3 vejce, olivový olej, kukuřičnou mouku, sůl a pepř a vše promíchejte.

Z hotové směsi začněte na připravený plech tvořit karbanátky o váze cca 90 g. Jakmile všechnu směs zpracujete, vložte plech do předehřáté trouby a karbanátky pečte 35–40 minut při 185–190 °C.

Po upečení karbanátky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Poznámky

Cuketové karbanátky můžete podávat samostatně nebo se šťouchanými bramborami.