Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketové bramboráky s uzeným lososem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cuketové bramboráky s uzeným lososem

45 min 25 min Náročné 5 porce

Sbíhají se vám sliny pokaždé, když si vzpomenete na voňavý, křupavý bramborák s česnekem a majoránkou? Tuhle snadnou, a přitom tak lahodnou pochoutku si můžete vychutnat buď v její tradiční verzi anebo zkusit tuto neobvyklou, zato návykovou úpravu ve formě cuketových bramboráků s uzeným lososem. Už žhavíte pánev?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

530 kcal 28g Bílkoviny 23g Tuky 50g Cukry

Suroviny

brambor, cuketa, majoranka, sul, pepr, vejce, cesnek, ovesne-vlocky, olivovy-olej, recky-jogurt, kopr, uzeny-losos

Instrukce

Brambory a cuketu si nastrouháme do větší mísy.

Do mísy přidáme majoránku, vejce, vločky namleté na jemno a prolisované stroužky česneku.

Těsto osolíme a opepříme. Pokud směs pustí vodu, slijeme jí.

Pokud je stále těsto moc řídké, přisypeme mleté ovesné vločky. Pokud naopak husté, můžeme přidat trochu mléka.

Naběračkou naléváme těsto na pánev s rozehřátým olivovým olejem a opékáme cca 3 minuty z každé strany.

Bramboráky podáváme s řeckým jogurtem smíchaným s nasekaným koprem a ozdobené uzeným lososem.