Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketové a batátové chipsy s dipem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cuketové a batátové chipsy s dipem

70 min 60 min Snadné 2 porce

Přepadla vás chuť na chipsy, ale nechcete si zatěžovat trávení kupovanými brambůrky? Naše cuketové a batátové chipsy jsou ideální náhradou mastných chipsů ze supermarketu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

334 kcal 10g Bílkoviny 17g Tuky 33g Cukry

Suroviny

cuketa, bataty, chilli, mleta-paprika, kokosovy-olej, sul, kayensky-pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 120 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Cuketu a batátu nakrájejte na tenké plátky.

Koření smíchejte s kokosovým olejem a promíchejte s plátky cukety a batáty.

Plátky rozložte na plech a pečte 50–60 minut na 110–120 °C. Chipsy průběžně kontrolujte.

Mezitím si připravte dip smícháním jogurtu, limetkové šťávy a kůry a utřeného česneku.

Hotové chipsy podávejte s dipem.