Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketová tortilla s ricottou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cuketová tortilla s ricottou

45 min 30 min Snadné 8 porce

Došly vám už nápady, jak využít cuketu? Pak zbystřete, takto originální recept jste ještě určitě nezkoušeli. Vsadíme se, že tato cuketová tortilla s ricottou se lehce zařadí na seznam vašich oblíbených receptů.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

133 kcal 9g Bílkoviny 9g Tuky 4g Cukry

Suroviny

cuketa, ricotta, cottage-syr, cibule, cesnek, horcice, vejce, olivovy-olej, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

200 g cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte stranou vypotit přes síto. Pod síto dejte misku, aby voda z cukety rovnou odtékala. Poté, co cuketa vypustí přebytečnou vodu, ji ještě důkladně vymačkejte.

Nastrouhanou cuketu vložte do mísy a smíchejte s ricottou, cottage sýrem, najemno nakrájenou cibulí, utřenými stroužky česneku, hrubozrnnou hořčicí, vejci a solí.

Koláčovou formu (⌀ 25cm) vymažte 2 lžícemi olivového oleje a přilijte vzniklé těsto.

Zbylých 200 g cukety nakrájejte na kolečka a rovnoměrně rozložte navrch těsta.

Formu s těstem dejte péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170–180 °C.

Hotovou tortillu nakrájejte na 8 stejně velkých kusů a podávejte.

*Ricotta je čerstvý sýr obsahující většinou 6–15 % tuku. Je vyroben ze syrovátky kozího, ovčího a občas kravského mléka. Svojí strukturou nejvíce připomíná tvaroh.

Poznámky

Do tortilly můžete podle chuti přidat například sušená rajčata nebo olivy.