Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Crêpes s pečenými jablky a kardamomem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Crêpes s pečenými jablky a kardamomem

24 min 14 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

596 kcal 18g Bílkoviny 18g Tuky 87g Cukry

Suroviny

maslo, med, jablko, skorice, kardamom, bily-jogurt

Instrukce

Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, vejce, mléko a máslo. Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a vzniklé těsto na ní od středu krouživými pohyby nalévejte. Dnem naběračky rozprostřete těsto až ke stranám pánve a vytvořte vrstvu těsta silnou cca 1–2 mm.

Každou crêpe opékejte na středním plameni 40–50 sekund z jedné strany a 30–40 sekund z druhé.

V druhé pánvi rozehřejte lžíci másla a 3 lžíce medu. Přidejte na kostky nakrájená jablka, skořici, kardamom a zamíchejte. Nechte opékat na středním plameni cca 10 minut.

Každou crêpe pak přeložte na čtvrtiny, rozdělte do 2 talířů, bohatě posypte pečenými jablky, dozdobte lžící bílého jogurtu a podávejte.

Poznámky

Těsto na crêpes skladujte pro ušetření času přípravy v mrazáku. Pár hodin před přípravou (nebo noc předtím) vyndejte těsto na linku a nechte ho povolit.